Minusta

Kuka olen – mitä teen?

Hei! Olen Aada Uhlgrén. Olen 20-vuotias ja työskentelen baarimikkona. Ammattikoulussa päätin lähteä mukaan ammattiyhdistystoimintaan, sillä oikeudenmukaisemman työelämän kysymykset ovat aina olleet lähellä sydäntä. Ala-asteella olen harrastanut monia lajeja mm. soittanut poikkihuilua, harrastanut teatteria. Harrastin pitkään muodostelmaluistelua ja ratsastusta. 15-vuotiaana minulla oli ylläpitoponi nimeltä Silver. Mielestäni jokaisella lapsella pitäisi olla mahdollisuus mielekkäisiin harrastuksiin ja aikuinen ketä kannustaa heitä. (lue lisää blogista)

Olen kasvanut sosialidemokraattisiin arvoihin ja perheessäni on aina keskusteltu yhteiskunnallisista asioista. Näitä arvoja ovat solidaarisuus ja tasa-arvo. Olen ollut aina kiinnostunut politiikasta, epätasa-arvosta yhteiskunnassamme. Mielenterveys- ja päihdeongelmat, sekä asuinalueiden eriarvoistuminen ovat kasvussa ja koen paloa vaikuttaa näihin asioihin.

Olen vaikuttanut PAM:in nuorisovaliokunnassa, koska välitän millaista tulevaisuuden työelämä tulee olemaan etenkin matalasti palkatuilla aloilla. Palkalla pitäisi tulla toimeen ja olla mahdollisuus ostaa esimerkiksi omistusasunto ja maksaa lastensa harrastukset.

Opiskelijoiden toimeentulosta ei saa karsia. Opiskelijat elävät rahalla, joka on alle köyhyysrajan. Sen lisäksi opiskelijat käyvät koulua, ovat harjoitteluissa usein palkatta ja käyvät töissä kustantaakseen opiskelunsa. Ammatillisen koulutuksen tärkeyttä ei saa unohtaa päätöksenteossa.

Lastensuojelun tilanne on katastrofi tällä hetkellä ja tilanteeseen täytyy puuttua niin kuntatasolla, kuin lainsäädännöllisellä tasolla. Mistä hankimme palvelut? Miksi nuoret voivat entistä huonommin?

Haluan tukea ihmisiä ja etenkin nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen ja siihen, että jokaisella on mahdollisuus saada ymmärrystä yhteiskunnallisista asioista, löytää oma puoluepoliittinen koti ja vaikuttaa siihen millaisessa maailmassa tulevaisuudessa elämme.

Ajankohtaiset luottamustehtävät:

  • Turun Demarinuorten puheenjohtaja
  • Lounais-suomen Demarinuorten hallituksen jäsen
  • Turun kulttuuri- ja nuorisolautakunnan varajäsen
  • Turun Demarinuorten edustaja Turun SDP:n kunnallisjärjestön hallituksessa ja Turun SDP:n hallituksessa

Olen toiminut myös seuraavissa luottamustehtävissä:

  • Vaasan nuorisovaltuusto
  • Pam nuorisovaliokunta
  • Turun matkailu- ja ravintola-alan 702 johtokunnan jäsen ja osaston nuorisovastaava