Turun Toriparkissa 90% paikoista tyhjänä

Turun uudessa toriparkissa 90% autopaikoista ammottaa tyhjänä. Viereisessä Louhessakaan ei ruuhkaa ole. Tätä kaikkea ei voi laittaa koronan piikkiin. Toriparkissa parkkeeraus maksaa 3e/tunti. Itse meen töihin bussilla toriparkin viereen, koska en ajatellut maksaa parkista 2h palkkaa per päivä.

Joulukuussa, kun toriparkki oli ilmanen, siellä oli hyvin porukkaa. Jos keskustaa halutaan elävöittää, olisiko halvemmat parkkimaksut mitään?

Yksityisautoilua halutaan keskustassa vähentää ja lisätä pyöräily- ja kävelymahdollisuuksia. Miksi hyvien kulkuyheyksien autolla ja toimivan kevyen- ja julkisen liikenteen tarvitsee poissulkea toisiaan? Voidaan kehittää julkista liikennettä, mutta miksi autoilusta pitää samalla tehdä niin kallista ja vaikeaa.

En ymmärrä keskustan rauhoittamista autojen kustannuksella. Itse en ole huomannut mitään ongelmaa kulkea jalan keskustassa, autolla liikkuminen taas on vaikeaa ja kallista. Jos yksityisautoilua vähennetään keskustassa, pitäisi päästä siihen pisteeseen, että julkisella liikenteellä pärjäävät myös vuorotyötä tekevät ja perheelliset. Tästä tilanteesta olemme vielä aika kaukana, emmekä ole enään pitkään aikaan eläneet 8-16 yhteiskunnassa.

Ja kyllä. Ymmärrän pointin Turun ilmastotavoitteilla. Työ ilmastonmuutoksen torjumiseksi on tärkeää ja välttämätöntä ilmastomme ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta. Se mitä en ymmärrä: Miksi Suomen täytyy olla ensimmäinen hiilineutraali maa vuonna 2035. Turun täytyi asettaa tavoitteet vielä korkeammalle. Vuoteen 2029. EU:n tavoite on siis vuonna 2050 ja Ruotsin 2045.

Kuka tämän kunnianhimon maksaa?

Keskustassa tai sen lähellä asuvalle nuorelle, opiskelijalle tai lapsettomalle elämä ilman autoa on varmasti todella toimiva ratkaisu. Kaikille se ei sitä ole. Eivätkä kaikki voi asua keskustassa. Sitä paitsi asuntojen hinnat… no siinä onkin juttua jo toiseen kannanottoon. Tällä hetkellä, jos omistat auton tai perheen, on todennäköisesti järkevämpää ajaa Myllyyn tai Skanssiin asioimaan. Sieltä löydät varmasti parkkipaikan ja vielä ilmaiseksi. Palvelut ovat lähellä toisiaan ja vältyt keskustan ruuhkalta.

Turun kaupungin pitäisi ennen kaikkea pitää keskusta kilpailukykyisenä ja pitää huoli siitä, että keskustan kivijalkaliikkeet ja ravintolat pysyvät elinvoimaisina.

aada uhlgrén, sd, Kuntavaaliehdokas

seuraa somessa!

Aada Uhlgrén

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s