kaupungin rakennushankkeet, millä hinnalla?

Jos rakennutan talon, saan siitä hinta-arvion. Yrityksen täytyy pysyä hinta-arviossa, mutta perustellusta syystä hinta-arvio voi nousta enintään 15% alkuperäisestä arviosta. Miksi näin ei ole kaupunkien rakennushankkeissa? Kuuluisassa Logomon sillan hankkeessa alkuperäinen hinta-arvio on noussut 390%. Käsittämätöntä, miten voi mennä näin pahasti pieleen. On kuitenkin kyse kuntalaisten verorahoista.

Hinta-arvioHinta lopulta
Logomon silta5milj.19,5milj.
Funikulaari2,5milj.5,35milj.
Kaupunginteatterin peruskorjaus25milj.45milj.
Yhteensä: (+37,35milj.)32,5milj.69,85milj.
Logomon silta +14,5 miljoonaa euroa, hinta melkein nelinkertaistunut. Funikulaari +2,85 miljoonaa euroa, hinta tuplaantunut reilusti. Kaupunginteatterin peruskorjaus +20 miljoonaa, hinta melkein tuplaantunut.

Jo pelkästään näiden lisäkustannuksien hinnalla olisimme rakentaneet taikka korjanneet kouluja ja lyhentäneet alijäämää.

Ei olisi ehkä tarvinnut miettiä työntekijöiden lomauttamista alijäämän korjaamiseksi. Turun kaupunki aikoo leikata henkilöstökuluista 7,2 miljoonaa euroa.

Tässä on kyse neuvottelutaidoista ja siitä millaisia sopimuksia tehdään.

Itselle herää kysymys: ”Millaista henkilökuntaa sitten rekrytoidaan näistä asioista vastaamaan, jos lopputulema on pahimmillaan tämä?” Täytyisi tarkkaan panostaa siihen, että henkilökunta on alansa hyvin tuntevaa ja osaavaa.

Toivon myös, että hyvien osaajien rekrytoimista ei pidä politisoida!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s